Penulis

den-bagus1Pembuat blog ini lahir di Dukuh Watucagak desa Peniron Kabupaten Kebumen pada hari Rabu wage tanggal 19 Juni 1974. Di namai Suhar yang berarti anak baik. Amin..

Masuk SD pada usia 7 tahun di SD Negeri 1 Peniron. Pada usia 8 tahun (kelas 2 SD) keluarga pindah rumah ke dukuh Jetis, masih satu desa, tetapi orang lebih banyak mengira rumah kami masuk dukuh Bulugantung.

Menamatkan SD pada tahun 1987 dan meneruskan pendidikan lanjutan pertama SMPN 5 Kebumen. Selepas SMP tahun 1990, diterima di SMAN 1 Kebumen tetapi hanya bertahan setahun dan pindah ke SMAN Karanganyar Kebumen pada tahun berikutnya. Dua tahun berikutnya pindah sekolah lagi karena jarak Peniron – Karanganyar yang terlalu jauh (25 km) dan diterima di “SMA Negeri Masehi” pada tahun 1993. Akhirnya dengan penuh perjuangan selama 5 tahun berhasil lulus SMA dengan predikat sangat fenomenal pada tahun 1995.

Ketika kecil pernah bercita-cita menjadi tentara, tetapi ketika tumbuh remaja malah seperti tidak punya cita-cita. Berpikir simpel dan menikmati hidup serta berusaha mensyukuri apa yang ada.

Pernah terdampar di kota kripik Purwokerto dari tahun 1995 – 2000 dan pulang kampung menjadi pengangguran bertahun-tahun sambil sesekali bekerja serabutan untuk dapat membeli rokok. Sejak 2004 sampai kini, penulis bekerja sebagai pembantu sembari nyambi berdagang polis asuransi khususnya bonding penjaminan pekerjaan pemborongan.

Kini, penulis tinggal di Bojong RT 04 RW 1 Kelurahan Panjer Kebumen dengan status numpang di PMI (Perumahan Mertua Indah).  Alhamdulillah…

Toh begitu masih ber KTP Peniron, dan alhamdulillah tetep cinta tanah air sehingga tidak mau ketika ditawari untuk dibuatkan KTP kota.  Obsesi penulis, ingin Peniron dan sekitarnya khususnya dan daerah Kebumen utara umumnya tumbuh menjadi daerah yang maju seperti daerah Kebumen sebelah selatan.

Punya hobby nonton segala tayangan sport, terutama otomotif dan sepak bola. Jika menjadi orang kaya, mungkin penyuka traveling keliling dunia. Amin..

Suka cewe cantik dan seksi tetapi benci sama artis-artis yang …….. macam JuPe, Dewi Persikk, Sophia Latjuba dan PH serta media yang masih suka bikin tayangan sinetron tak mendidik dan gosip-gosip tak bermutu. Makanan favorit adalah oseng nangka, sambal tempe dan pete.

Ikut-ikutan nge-Blog karena merasa semakin tua makin bodo dan perlu terus belajar agar tidak terlalu ketinggalan jaman. Jadi, mohon ijinkan penulis belajar pada Anda….

66 Komentar (+add yours?)

  1. mulyanto
    Nov 03, 2008 @ 14:04:44

    Kulanuwun mas Suhar. Nyong bingung, jare suhar kok penulise Naufal yah🙂 . Jajal angger gemiyen pas doyan ngebrik 2 meteran uwis ana blog, jan kayane yah kopdare nganti kebumen. Apa maning nek kopdar ming randa sing ayu. Hahahahaha.

  2. NAUFAL
    Nov 03, 2008 @ 15:12:38

    Mangga Kang Mul.. Matur nuwun kersa mampir nang gubugku. Kie gubug urung dadi je.. Isin aku esih morak-marik. aku gemiyen elek-elekan ya tau dolanan 2 meteran ne tanggane Kang, kadang-kadang ya tekan mBanjar.
    Naufal kue anakku Kang, anu wis kadung gawe jenang abang, males ganti-ganti. hehehe

    Rika asline Purbalingga ta Kang Mulyanto?

  3. ahmad
    Nov 09, 2008 @ 07:43:27

    pak suhar jerene tau terdampar nang prokerto lah anu ngapa menganah2,

    oia njengan keraja nang asosiasi apa pak? apa GAPENSI?

    nek wahid kae nang ASPEKINDO prov jabar

  4. NAUFAL
    Nov 10, 2008 @ 09:35:34

    Nang Purwokerto golet pengalaman karo kanca2 terus kecantol prawan Kang. Dadi betah. Hehe

    Aku melu rewang nang ndi bae Kang. Kaya sinterklas mbok. :)) Nek ana sing gelem aweh kerjanan sing patut, aku mesti geleme. Omongna Kang Wahid nek ana kerjanan wehna aku ya..

  5. Gareng Cilik
    Nov 10, 2008 @ 16:39:55

    hebat kie Kang Suhar, hehe, dadi ngerti sejarah e nyong
    Kang potone di pasang, mbok ana randa sing naksir maning, hehehheeh

  6. NAUFAL
    Nov 11, 2008 @ 03:41:35

    Kalimate rika salah Kang Gareng. …ana randa sing naksir maning… Lah emang aku tau ditaksir randa? Tau ana sing nembung lewat rika ya Kang? Hehe

  7. Ahmad
    Nov 12, 2008 @ 22:31:19

    waduh jan aku kaget temen apa bener kuwe potone pak suhar
    deneng kaya dalang Ki Mantlup Sudar Seno, heheheh canda pak.
    kes gemien ujarku pak suhar kayong ajeg bae awet nom dah.
    pak apa rahasiane men awet nom?

  8. rio
    Nov 13, 2008 @ 09:13:08

    enyong mbene ngerti nek kang suhar lahir nang watu cagak.ujarku kelahiran jetis.
    nek di taksir randa aja gelem kang,nek prawan ya ra apapa. he… hee….

  9. NAUFAL
    Nov 17, 2008 @ 11:11:09

    hehe, aku asli darah Watucagak. Mungkin pas aku lair rika urung digawe si, dadi ya oa ngerti wong aku wis kadung pindah. hehe

  10. NAUFAL
    Nov 17, 2008 @ 11:12:47

    @Kang Amad: Masa awet muda sih? aja kaya kue lah, mengko aku temenan golet prawan maning kaya usule Kang Rio. hehe

  11. rio
    Nov 18, 2008 @ 07:29:34

    iya kang, aq kelahiran mei 84. aq karo karo kang suhar ya esih dulur ya? soale mbahe kang suhar iku adine mbahku. alm. mbah rawi kan adine mbah rusi.
    mbok kaya kuwe kang suhar?

  12. NAUFAL
    Nov 18, 2008 @ 07:44:32

    @kang Rio: hehehe..mbok inyong wis ngomong wingi nek dewek dulur lanang.

  13. budi
    Nov 21, 2008 @ 09:37:23

    Kang Suhar ya ngapura bae ya inyong mbene Bisa ngeblog maning, wingi2 jan aku aku lagi sibuk banget nang sawah, pacule pada kena virus kabeh mesti di format ulang , ya wis slamet bae nggo bloge rika sing anyar

  14. Naufal
    Nov 21, 2008 @ 12:40:53

    Matur nuwun Kang Budi wis tilik gubug kiye. AKu ya njaluk maap, pindahan ora pamitan.

  15. Gareng Cilik
    Nov 22, 2008 @ 13:54:36

    NHa kuwe,,, ki Demang mbene keton🙂
    jan pancen patut angger dadi lurah wis,😀

    kang suhar, blog e makin siip baen yaa,😀 nyong agi rung kober kiye lahh, penggaweane agi keteter.

  16. Wasim Pengaringan
    Nov 23, 2008 @ 08:32:38

    wah pindah umah deneng q ra diundang kenduren deh….wah tambah joos bae kie bloge…mantep…kaya sing mbau rekso..(mat na bae fotone..)hee……heeee…..

  17. Naufal
    Nov 23, 2008 @ 09:40:39

    Huahaha.. Aku arep masang foto sing lewih apik tapi wis entek dijaluki karo fans2ku. Dadi ya wis kue tek pasang sing elek dewek.:-D

    Matur nuwun kang Wasim wis kersa tilik. Aku malah urung kober dolan umahe rika maning.

  18. Naufal
    Nov 23, 2008 @ 10:38:41

    @kang Gareng: matur nuwun lah rika ngalem aku terus ning aja keseringen mbok aku tuman.😀

    Kiye aku seringe be anggo hp koh.

  19. budi
    Nov 25, 2008 @ 12:03:58

    jane eman eman kang suhar blogspot rika wis ulih page rank 2 koh di tinggal. nek rika gelem pasang iklan kayane wis lumayan kang. kebumen udah terus ya kang. waduh banjir ora ya.. inyong melang2 karo biyungku.

  20. Naufal
    Nov 25, 2008 @ 14:45:26

    Hehe..kan tulisane sementara Kang Budi. Lagian aku gawe blog anu nggo iseng kr ben isa sinau kr rika2 Kang.

    Tek kira asal konsisten nulis walaupun ora mutu, kyne alon2 ya munggah Kang.

    Umahku arep dol bae lah. Mbok ana sing gelem ngopeni. Ayo sapa minat?

  21. mrtajib
    Nov 27, 2008 @ 00:14:35

    salam kenal pak..

    wah,punya teman di kebumen nih… ayo jadikan blog sebagai media silaturahmi, dan memajukan kota kita..

  22. Naufal
    Nov 27, 2008 @ 10:05:25

    @kang tajib, matur nuwun sudah kerso mampir.

    Tp jangan panggil aku Pak to kang. Aku kan baru 24 dan masih single..

    Mari sambung silaturahmi Kang biar kami yg dr ndeso bs ketularen gaul. Hehe..

  23. wulida
    Nov 29, 2008 @ 10:15:26

    wah..mantab…wong kebumen pancene…😀

  24. budi
    Nov 29, 2008 @ 18:21:32

    Nek tek mat mat na rika koh kaya dukun sepit… heheheheh , Aja kesuh kang….

  25. Naufal
    Nov 30, 2008 @ 22:05:07

    @Matur nuwun Mba Wulida wis mampir. Moga2 aja mung pisan kiye tok le mampir.:-D hidup Blogger mBumen!

    @kang Budi, rika mesti sepit nang dukun ya? Wah untung bae dukune udu aku. Nek aku nggone rika tek entengna kabeh!:-D

  26. shun
    Des 01, 2008 @ 10:30:32

    kuwe agi arep ngapa deneng dandan kaya dalang, hehe

    btw profil e singkat tp padat dan mengelitik kang🙂

    aku ya ora seneng banget karo artis2 semacam kuwe, juga sinetron2 aneh2, apa maning sing nang indosiar ben dina kae, hehehe

  27. Naufal
    Des 01, 2008 @ 11:53:00

    Kang Shun, kue genah dandan arep nyepiti kang Budi. Hehe
    Guyon ding. Foto kue critane pas melu lamaran nang Semarang. Pas kon ngukur seragam, sekalian aku njaluk dipoto.😀
    Ngisore ttp anggo celana panjang kok.

  28. Naufal
    Des 01, 2008 @ 12:07:18

    Mengenai sinetron dan acara ora mutu di tv, pancen memprihatinkan.Pelaku media pancen ora due tanggung jwb moral blas. Utek kapitalis.

    Mulane kita kudu selektif milih acara tv. Aku nang umah tegas, bojoku sama sekali ora wani nyetel sinetron utawa infotainmen. Ngrusak tok. Ora ana sisi edukasi blas.

    INDOSIAR? AMIT2 tv kae. Kok ora kon tutup bae ya?

  29. Gareng Cilik
    Des 01, 2008 @ 16:26:23

    melu ahhhh…
    nek aku malah demen lo maring artis2 sing seksi🙂 tapi sopan pancen…
    kayata,luna maya, tamara blezinksky, dian sastro, reva, marshanda, dll.. angger tek gatek2na ujar ku jan kaya kembang dunya temenan..
    nyong agi jarang nge blog kiye kang, ora kober, soale agi nggarap sawah, dela maning tandur, mengko nyusul, matun, dst. pupuk angel maning😦

  30. rio
    Des 03, 2008 @ 10:33:51

    sinetron! cape deh!

  31. mrtajib
    Des 11, 2008 @ 15:23:14

    salam,

    beberapa teman usul agar ada pertemuan blogger dikebumen. Bagaimana tanggapannya?

  32. Kang Wasim
    Des 11, 2008 @ 19:01:36

    kang Murtajib, q setuju n dukung sepenuhnya klo da pertemuan bloger dikebumen………….q tggu info selanjutnya

  33. Gareng Cilik
    Des 12, 2008 @ 08:22:38

    met gini hari temen temen blogger…
    lam kenal buat kang Murtajib
    kopdar adalah sarana untuk mempererat tali persaudaraan, mempertemukan yang baru kenal di maya.
    saya sendiri juga baru beberapa dari temen -temen bloger yang sudah tatap muka. monggo kang Murtajib di susun acaranya di bicarakan sama rekan2 di kebumen. saya selalu mendukung, tetapi karena faktor jarak, jadi tidak mastiin untuk datang kecualli kalau pas lebaran🙂 . ide yang positip silahkan di lanjut…
    kang Tajib, mangga mampir teng gubug kula, ben kenal, terus tukeran link, mengko ben tambah sedulur, niki alamate : http://gareng88.wordpress.com
    suwun….

  34. Suhar
    Des 13, 2008 @ 06:48:12

    Setuju Kang Tajib. Saya malah sebenarnya juga sudah menulis ttg Blogger Kebumen dan relevan dg ide Kang Tajib.
    Baru saya terbitkan sejam trus sy pending utk nunggu giliran terbit. Monggo diatur aja. Kita ikut aja.

  35. dariman
    Des 27, 2008 @ 18:50:46

    Matur nuwun pangestunipun kang Suhar. Semoga bisa berjalan. Amin….

  36. muhjamil
    Des 30, 2008 @ 21:35:57

    Salam Hormat, Salam Senyum Kanggo Sedulur Kabeh
    Assalamu’alaikum Wr. Wb.
    Perkenalkan, Saya H.M.Jamil,SQ,MPd ingin meminta dukungan Saudara dalam pemilihan Caleg DPR RI PPP 2009 Dapil Kebumen, Banjarnegara & Purbalingga.
    Semoga bermanfaat bagi kita semua.
    Wassalamu’alaikum Wr.Wb.

  37. Suhar
    Des 31, 2008 @ 07:09:53

    Salam ketawa kang Muhjamil.. Anda cukup cerdas memanfaatkan teknologi utk media kampanye.

    Saya doakan Anda berhasil terpilih jadi anggota parlemen walaupun saya nda yakin Anda akan konsisten berinteraksi via Blog.

    Jangan-jangan….;-)

  38. muhjamil
    Des 31, 2008 @ 12:52:28

    Kang Suhar, dengan mengunjungi blog orang kebumen, purbalingga dan banjarnegara saya yakin bisa mengerti keinginan masyarakat daerah tersebut. Sebut saja namanya silaturahmi via dunia maya….
    Maaf saja Kang Suhar…saya sampai sekarang belum bisa interaksi dan sosialisasi ke masyarakat dikarenakan kesibukan saya yang tidak memungkinkan untuk melakukan kegiatan tersebut, tapi Insya Allah dalam waktu dekat saya akan terjun ke lapangan. Untuk sementara interaksi dan sosialisasinya pake internet dulu. Terima kasih

  39. Suhar
    Des 31, 2008 @ 17:17:18

    Saya salut pada Anda. Makasih juga telah mampir gubug ndeso ini. silaturahmi
    ini mudah2an tetap terjaga dan tak hanya krn kepentingan sesaat.

  40. sunarnosahlan
    Jan 16, 2009 @ 07:54:42

    Mas Suhar nanti tindak Karangwangkal nggih? saget ngertos menawi kulo nate teng karangwangkal

  41. sunarnosahlan
    Jan 16, 2009 @ 07:55:15

    Mas Suhar nate tindak Karangwangkal nggih? saget ngertos menawi kulo nate teng karangwangkal

  42. Suhar
    Jan 16, 2009 @ 09:22:04

    Nebak dari cerita Kang Sunarno aja. Saya dulu pernah sebentar terdampar di Grendeng.

    Njenengan Fabio angkatan berapa Kang?

  43. Rangon el Tobor
    Mar 09, 2009 @ 22:25:46

    lombo lah

  44. cah boemen
    Mar 13, 2009 @ 11:19:42

    Mas, rika apa kenal karo sing jenenge Khusnah ? Nek ra salah mbiyen sekolahe nang MTSN 1 Kebumen sing nang Karang sari ? Umahe jarene nang Peniron.
    Ya wis kaya kuwe bae, aku mung pengin ngerti kabare bae sih…
    Sorri nek ngganggu ya ?

    Salam
    Try

  45. Suhar
    Mar 13, 2009 @ 13:16:42

    Mas Try, Husnah emang anak Peniron sekarang di Jakarta ikut suami yg asli desa Depok Kebumen.

  46. CHUANK
    Mar 18, 2009 @ 00:27:00

    HEHE…
    nangapa yah, ana hal sing unik sing terus narik aku go buka buka web asal bumen, lewih2 bloge pk suhar, knalna pk ( maap ra sopan, aku sih bocah sih, tapi daripada go kromo alus malah bla..bla..bla.. ). q chuanx asal podoluhur klirong, siki lagi ngode ng tgrg. aku cuma modal hp tanpa pc dadine ngtike drijine nganti jontor, waca diwaca bolak balik dadi kepingin mbangun blog sing isine ngangkat karo njembatani kehidupan ng desa vs ng kota, kayane apik. tapi ya kue, aku ra bisa modal apa2. cuma hp 2nd karo blajar kan blog kene. ulih lah ya pak. moga2 sih ketemu manfaate…

  47. Suhar
    Mar 24, 2009 @ 13:36:56

    hehe juga Kang Chuang.. salam kenal kembali. ayuh belajar bareng2.. aku jg wis sue ora update kiye. maklum wis tua, wektune kadang angel dibagi. kebetulan wulan iki sampe Pemilu jadwale padat.😀

  48. yogo
    Apr 06, 2009 @ 09:19:31

    kang Suhar nyong arep takon rika kelingan aku ra…yogo karangpoh…lulusan masehi 1995 juga..siki aku nang jakarta…aku malah nembe ngerti ana bloge komunitas peniron dsktr…desa karangpoh ulih mlebu ra…

  49. yogo
    Apr 06, 2009 @ 09:21:11

    kang Suhar nyong arep takon rika kelingan aku ra…yogo karangpoh…lulusan masehi 1995 juga..siki aku nang jakarta…aku malah nembe ngerti ana bloge komunitas peniron dsktr…desa karangpoh ulih mlebu ra…kie aku nembe blajar internet..moho bimbingane yaaa

  50. yogo
    Apr 06, 2009 @ 09:44:28

    kang jajal bukak situse kebumen..nek ora goleti nang google.jere ana reuni akbar SMA masehi…insya Alloh aku teka…nek bisa bali mestine…

  51. yogo
    Apr 08, 2009 @ 10:16:11

    Kang kie nek arep upload foto apa tulisan keprie….mbok kapan2 aku ana foto ttg kebumen apa ttg sing menarik liane…sekalian kie ana PENGUMUMAN..SING KEPENGIN DAFTAR BINTARA ANGKATAN LAUT, DR AWAL APRIL S/D TGL. 23 APRIL INFORMASI LEBIH LANJUT TAKON NANG KORAMIL SETEMPAT APA NANG LANAL/LANTAMAL (PANGKALANE ANGK. LAUT) TERDEKAT…sementara nembe bisa wei info kaya kue tok..jane nek ngerti upload file ana brosure malah

  52. kang Suhar
    Apr 15, 2009 @ 11:28:06

    Hai Yogo.. alhamdulillah akhire rika bisa mlebu ngeneh ya.. Kono isih dinas nang Jakarta? Ana facebook ora Kang?
    1. Reuni akbar bisa dilihat di http://www.iashi.co.cc.
    2. Nek arep kirim berita, kirim bae via email meng n_fikri@yahoo.co.id. Asal kober pasti tek posting.
    3. Aku wei alamat kanca2 Mas dan tlg sebarluaskan rencana reuni iki ya..

  53. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 02:59:39

    Walah…
    Cah Pegri kur nyong tok!
    Wis badha payu kabeh apa ya? mempér!
    Ya ora mandan knal karo kanca2ku ya Kang?
    Terakhir meng Jetis th 2000, Rohyani bin Rohemi adine Ratno, ngerti mbok ya?
    Mejik Cilhod, akeh knangan nang Peniron, sjauh ini 3th SMP di Peniron, adlh yg terindah dlm hidup sy. Hahaha ky LaskarPelangi bae!
    LaskarLamuk lewih tepat mbok!
    Bambang adine Bu Marni, Andri putrane Bu Wartini. Tmn sebangku sy.
    Mbajug mbajug mbajug!
    Dapid guru broadcstg-ku jarang ktemu ya?

  54. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 03:09:40

    Kiye agi nnton Chelsea mbok?
    KickAndy, Bussines Art with Mario Teguh, DAAi-tv Matahati, DAAi-tv inspirasi, kue mandan maen ktone…

  55. kang Suhar
    Mei 07, 2009 @ 08:44:36

    Alumni Pegri ana Kang.. Lha Kang Misran Gnsumbul sering kontak2 kan? Batirmu ya kenal lah.. Yani wetanku.. mbiyen Parti tau pacaran karo aku Kang tp mbuh nang apa bubar.. Bambang dadi perawat, nek Andri kyne nang Jogja ora tw keton..

    Dapid esih dulur karo aku, siki due bengkel nang tengah sawah bokuning lor jembatan..

  56. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 12:03:27

    Wingi mandan urung suwe, ya ngobrol karo Dapid.
    Angger badan ya slalu tek niati nemoni.
    Kelinganku, nyong nduwe kanca ngebrik Bulugantung, th 98-an, angger ngebrik backsoudnya pitik angrem, sapa mbuh, Bawuk pa sp mbuh.
    Kuwe Gareng Rasiwan mbok ya?
    Ndisit pernah rapat briker, bareng Dapid.

  57. kang Suhar
    Mei 07, 2009 @ 13:16:27

    Blgantung kayane ora ana briker Mas.. mungkin Saring geblug mbok..
    Gareng emang Rasiwan Mas. siki nang Priok nek ra salah. deleng bae nang blog e..

  58. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 14:25:34

    Oh ya, ksuwun Kang.
    Janjane nyong ora patia getol ngeblog dan sjenisnya. Pdhl di smua jejaring sosial, sy pernah Reg dgn nama yg beda2. Gara2ne dicap tukang nyampah di internet sama tmen deket sy yg slalu ga lupa ngajak dateng ke pameran kompt di JCC.
    Ya nek ulih terus2an nunut ngiub nang Gubuge Wong Peniron maturksuwun mbanget.
    Paling jg kur nangkene. Dadekna siji bae Kang, websitenya dibikin.
    Skedar silaturahmi minimal sminggu pisan tek usahakna nyong slalu äbsen.
    Peniron!
    Always
    Amazing!
    4me…

  59. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 14:27:03

    Oh ya, ksuwun Kang.
    Janjane nyong ora patia getol ngeblog dan sjenisnya. Pdhl di smua jejaring sosial, sy pernah Reg dgn nama yg beda2. Gara2ne dicap tukang nyampah di internet sama tmen deket sy yg slalu ga lupa ngajak dateng ke pameran kompt di JCC.
    Ya nek ulih terus2an nunut ngiub nang Gubuge Wong Peniron maturksuwun mbanget.
    Paling jg kur nangkene. Dadekna siji bae Kang, websitenya dibikin.
    Skedar silaturahmi minimal sminggu pisan tek usahakna nyong slalu äbsen.
    Peniron!Always!Amazing!4me…

  60. kang Suhar
    Mei 07, 2009 @ 15:24:55

    Inyong sikine juga ora patia getol ngeblog Kang. Wektune angel, paling ya anggo hp, dadi jarang malah sue banget ora posting.

    Blog mung nggo sarana komunikasi bae Kang, nggo ngumpul batir2 adoh sing ora dinyana gemiyen ora tw ketemu malah dadi sering ndopok nang kene.
    Elek2an lan seanane Kang, sing penting nggo sarana srawung lah..

  61. Cemang
    Mei 07, 2009 @ 16:45:27

    To be a part of something great is a blessing that Alloh had given me…
    Berharap slalu bisa membagi kebahagiaan dengan tulisan.

    Yes.. Yes.. :))

  62. aip ersanto
    Nov 03, 2009 @ 20:33:51

    he he.. lucu juga.. tapi apik nemen..

  63. Haryanto Bumen Bae
    Nov 04, 2009 @ 05:44:10

    Asal nulis sebisane Mas Aip. Siki mangkrak gara-gara pesbuk.🙂

  64. Bang Ucup wong cilacap
    Feb 06, 2010 @ 02:46:55

    Lha kiye ketemu karo sedulur kabeh sing bahasane “prancisan”.Lam kenal kang sedayane…
    ( enyong pengin $50=http://oke-hosting.co.cc )

    Cocog Kang.. Salam paseduluran.
    Bersatu kita Prancisan, Bertemu kita Prancisan.. :))

  65. Sigit R
    Apr 12, 2011 @ 13:47:48

    Dik Suhar salam kanggo rekan2 peniron kabeh tlng informasikan pada kanca2 kabeh agar buka penironguyub. wordpress.com punya Paguyuban Kel. Peniron se JaBoDeTaBek, untuk komunikasi lan saling memberikan informasi dan berbagai macam kegiatan serta saran/tanggapan, dik Suhar kenal ora karo aku, coba telusuri, trm ksh.

  66. Suhar Bin Sarijo
    Nov 07, 2011 @ 14:18:15

    Sigit R, menawi mboten lepat menopo Pak Sigit ketua PKBPK njih?
    Nyuwun pangapunten kulo dangu mboten mlebet mriki. Blog e sampun mboten kerumat..

    Salam Pak SIgit, matur nuwun sanget sampun kerso mampir mriki..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: